Home Werelddagen Werelddag 2017

Gebruikers


Warning: strtotime(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/vhosts/mondiaalplatformvenray.nl/httpdocs/libraries/joomla/utilities/date.php on line 56

Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/vhosts/mondiaalplatformvenray.nl/httpdocs/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198
Werelddag 2017

 

Werelddag2017

Het Mondiaal Platform Venray (MPV) organiseert op zondag 24 september a.s. voor de 15e keer de jaarlijkse Werelddag.

Deze dag staat dit jaar in het teken van een gezinsherenigingsactie.

Het doel van deze actie is zoveel mogelijk geld in te zamelen, zodat vluchtelingen in Venray, die de kosten van een hereniging zelf niet kunnen dragen, toch met hun gezin herenigd kunnen worden.

Een grote wereldbol, die de komende weken door Venray gaat reizen, staat symbool voor deze actie.

Misai is een jongetje van acht jaar dat in Eritrea woont. Zijn moeder woont in Venray en probeert hem al sinds 2014 naar Nederland te halen, maar het lukt nog steeds niet.

‘We hebben daarom samen met een aantal Venrayse organisaties het plan opgepakt om geld in te zamelen en een speciaal Noodfonds op te richten, om mensen zoals Misai’s moeder te helpen’, vertelt Elly van Dijck, voorzitter MPV. ‘In Venray wonen ruim 250 vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben en hier dus mogen blijven wonen. Mensen uit Syrië, Irak, Eritrea en andere oorlogsgebieden. Als MPV willen wij graag onze bijdrage leveren.

Onze vijftiende Werelddag op zondag 24 september a.s. staat daarom in het teken van ontmoeting en van deze herenigingsactie. ’

Come together!

Elly van Dijck: ‘In Venray wonen we samen met mensen van 100 verschillende nationaliteiten. Om écht samen te kunnen leven moeten we elkaars culturen en gewoontes leren kennen. Elkaar ontmoeten is de eerste stap. Tijdens de Werelddag met het motto ‘Come together!’ kun je zien, proeven, horen en beleven waarin we van elkaar verschillen en wat ons allen bindt. Ook hopen we dan eerste resultaten van onze gezinsherenigingsactie te kunnen presenteren.’

Reizende wereldbol

Om zoveel mogelijk Venraynaren bij de Werelddag en de gezinsherenigingsactie te betrekken, start het MPV op 15 augustus a.s. een pr-campagne met een reizende wereldbol.

Op 15 augustus a.s. gaat deze wereldbol aan zijn reis beginnen in het Gemeentehuis, waar hij om 15:00 uur wordt overhandigd aan burgemeester Hans Gilissen.

‘Het is de bedoeling dat de wereldbol daarna op bezoek gaat bij zoveel mogelijk organisaties in Venray, die een bijdrage willen leveren aan onze gezinsherenigingsactie.

Wij roepen daarom verenigingen, scholen, bedrijven en alle inwoners van Venray op om geld in te zamelen zodat gezinnen zoals die van Misai weer worden herenigd’, aldus Elly van Dijk. Kijk voor meer informatie op www.mondiaalplatformvenray.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Elly van Dijck , 06-24931818, of met Carla Thielen, 06-12544865.

Het programma op deze dag:

Indeling Henseniusplein:

Presentator Werelddag

De burgemeester van Venray Hans Gilissen is de presentator van de Werelddag

Het kleurrijk wereldtoneel

Er komen 4 Wereldgebieden in de hoeken op het plein:

Midden Oosten, Azië, Afrika en Zuid Amerika

Er worden voor elk van deze vier wereldgebieden bouwhekken geplaatst die aan de buitenkant voorzien zijn van zeildoeken met mooie sfeerimpressies uit het wereldgebieden.

In elke sfeerhoek zijn diverse activiteiten voor kinderen en volwassenen.

- Zelf koken en hapjes maken

- Theeceremonie

- Kinderspelletjes

- Kunst: mozaïeken met tegeltjes

- Henna tatoeages

- Speelgoed maken van kosteloos materiaal

- Stip op je voorhoofd

 

T vormig podium met rode loper

Er is muziek en dans uit de vier wereldgebieden

- AMN Band, muzikanten uit Syrië

- Bollywood act door Dizzy Dance

- Salsa demonstaties door Soul Community

- Presentatie hapjes uit Afrika, Midden Oosten, Azië en Zuid Amerika

- Culturele dansgroep-Poikkal Kuthirai Aattam uit India

- Duo Kodjo Agbodjalou en Alfred Quenum uit Afrika

- Mini modeshow

 

Reizende Wereldbol

Bij de rode loper hangt of staat een wereldbol met een diameter van 2 meter. Het is een “reizende wereldbol, d.w.z. dat de bedoeling is dat deze wereldbol langs zoveel mogelijk organisaties in Venray reist, die een bijdrage willen leveren aan de gezinsherenigingsactie. Het Mondiaal Platform Venray roept daarom verenigingen, scholen, bedrijven en alle inwoners van Venray op om geld in te zamelen zodat gezinnen weer worden herenigd.

Groot beeldscherm

Er is een groot beeldscherm waar een doorlopende foto impressies en korte filmpjes te zien zijn van de aangesloten organisaties.

De schmink caravan

Venrays rijdende schminkcaravan is er voor de kinderen om een mooi kleurrijk gezichtje te krijgen.

Presentator

De burgemeester van Venray, Hans Gilissen is de gastpresentator voor de Werelddag.